idanito

آیدانیتو فضای هوشمند مشاوره و آموزش

idanito

آیدانیتو فضای هوشمند مشاوره و آموزش

پیوندهای روزانه
پیوندها

۴۷ مطلب در خرداد ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

علائم افسردگی پس از بارداری

 

افسردگی پس از بارداری یکی از انواع افسردگی در بانوان است که در مادرانی که به تازگی نوزادی به دنیا آورده‌اند امری طبیعی و شایع می‌باشد. بسیاری از مادران پس از زایمان تا هفته‌ها و گاها تا چندین ماه احساس افسردگی دارند و در صورت درمان این علائم خیلی زود کمرنگ می‌شوند و از بین می‌روند. افسردگی پس از بارداری ممکن است برای هر فردی رخ دهد و دلیل مشخصی ندارد. عمدتا مادران خود نیز دلیل این احساس را نمی‌دانند و بی دلیل احساس گناه دارند و حس می‌کنند که مادر خوبی برای نوزادشان نیستند. در این مقاله قصد داریم به شایع‌ترین علائم افسردگی پس از بارداری و روش‌های موثر در بهبود حال مادران مبتلا به این نوع افسردگی بپردازیم. برای دریافت راه حل مناسب می‌توانید از خدمات مشاوره روانشناسی استفاده نمائید.

افسردگی پس از زایمان با توجه به شدت و میزان افسردگی علائم متفاوتی خواهد داشت. در برخی از افراد شدت افسردگی خفیف است و علائم کمی در فرد مشاهده می‌شود و گاها کسی متوجه این افسردگی نمی‌شود اما در برخی از مادران شدت افسردگی بسیار زیاد است و علائم شدیدی در مادر مشاهده می‌شود. به طور کلی علائم افسردگی پس از بارداری به چند دسته تقسیم می‌شوند که به صورت زیر می‌باشد:

علائم ناراحتی و اندوه ناشی از حضور نوزاد:

این علائم به دلیل تغییر ناگهانی شرایط زندگی و حضور نوزاد در مادر بروز می‌کند و معمولا در چند هفته اول مشاهده می‌شود و سپس کم کم از بین می‌رود. این علائم عبارتند از کاهش تمرکز، تغییر در اشتها، مشکلات کمبود خواب، تغییر خلق و خو و احساس غم و اضطراب همراه با گریه از علائم شایعی است که در بسیاری از مادرانی که به تازگی زایمان کرده‌اند مشاهده می‌شود.

علائم افسردگی پس از زایمان:

این علائم نسبت به علائم اندوه ناشی از حضور نوزاد شدید تر است و ممکن است زندگی روزمره مادر را مختل کند و مادر نتواند آن طور که باید از نوزاد خود مراقبت کند. این علائم در برخی از افراد ممکن است پیش از زایمان رخ دهد و در برخی از افراد 6 هفته یا چند ماه پس از زایمان بروز کند. مهمترین علائم افسردگی پس از بارداری عبارتند از:

نوسانات خلقی شدید و پائین آمدن میزان تحمل

گریه شدید و بدون علت

عدم توانایی در برقراری ارتباط با نوزاد

احساس ترد شدگی از خانواده و دوستان و عدم تمایل به حضور در جمع

احساس خواب آلودگی و خوابیدن بیش از حد و یا بیخوابی

احساس عدم توانایی در انجام امور روزمره خانه

سردرد شدید

دل درد

کاهش میل جنسی و عدم لذت از تفریحات و سرگرمی‌ها

تحریک پذیری و عصبانیت بیش از حد

احساس گناه و اندوه

عدم تمرکز برای انجام کار یا امور منزل

بی قراری و اضطراب بیش از حد و نگرانی بی دلیل برای نوزاد.

 

افسردگی پس از بارداری چیست؟

 

این نوع افسردگی در برخی از مادرانی درست پس از تولد نوزاد رخ می‌دهد و ممکن است شدت و مدت زمان آن در مادران با توجه به شرایط زندگی متفاوت باشد. این نوع از افسردگی درست مانند افسردگی در شرایط دیگر است و خلق و خوی فرد تغییر می‌کند و برای انجام امور زندگی انرژی و اشتیاقی ندارد. این حالت ممکن است تا دو الی سه هفته طول بکشد.

برخی دلایل جسمی و روحی ممکن است علت بروز علائم افسردگی پس از زایمان در مادران را تشدید کند. برخی از مهمترین علل جسمانی و روحی که موجب افسردگی می‌شوند عبارتند از:

تغییرات جسمانی: کاهش میزان هورمون‌های استروژن و پروژسترون در بدن مادران ممکن است منجر به ابتلای مادر به افسردگی پس از زایمان شود. اختلالات تیروئیدی در دوران بارداری نیز ممکن است باعث احساس افسردگی و خستگی مزمن در مادران شود. برای بررسی سطح هورمون‌های بدن می‌توانید آزمایش هورمونی زنان را در منزل انجام دهید و نتیجه را به پزشک اطلاع دهید تا در صورت نیاز درمان‌های لازم انجام شود.

دلایل روحی: پس از تولد نوزاد زندگی مادر دچار تغییراتی می‌شود که ممکن است باعث احساس خستگی و افسردگی وی شود. به عنوان مثال کاهش میزان خواب در طول شبانه روز یکی از مهمترین دلایل تغییر خلق و خوی مادران پس از زایمان است. همچنین ترس از اینکه توانایی مراقبت از نوزاد را دارد یا نه موجب می‌شود تا مادر کمی عصبی و زود رنج شود. عدم توانایی در کنترل زمان و رسیدگی به امور منزل نیز علت دیگری است که پس از زایمان مادر را عصبی می‌کند. مادران در این شرایط احساس می‌کنند که نمی‌توانند به کارهای منزل و فرزندشان برسند. این احساس بد و اختلالات خواب به مرور زمان موجب بروز افسردگی پس از بارداری در مادران می‌شود.

افسردگی پس از بارداری در بسیاری از مادران رخ می‌دهد اما به دلیل عدم آگاهی و عدم توجه به حالات روحی مادر این بیماری نادیده گرفته می‌شود و موجب بدتر شدن حال روحی مادر می‌شود. بدین ترتیب مادر همیشه عصبی و تند خو خواهد بود و کیفیت زندگی تحت تاثیر روحیات و خلق و خوی پدر و مادر کاهش خواهد یافت. کمک گرفتن از روانشناسان آزمایش آنلاین و استفاده از مشاوره تلفنی روانشناسی می‌تواند برای مادرانی که امکان بیرون رفتن از منزل را ندارند بسیار مفید و موثر باشد. با آگاهی از علائم افسردگی و درمان آن زندگی شاد و سلامتی را تجربه نمائید.

 

  • mahdi yari
  • ۰
  • ۰

ونتیلاتور در منزل چیست

 

چندین سال غیر قابل تصور بود که فردی در منزل از ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) استفاده کند! زیرا احساس می‌شد که افراد عادی مهارت‌های لازم برای کار با این دستگاه را ندارند. اما زمانه تغییر کرده است و کسانی که به این دستگاه نیاز دارند، این امکان را دارند تا با داشتن ونتیلاتور در منزل از یک زندگی طولانی، سالم و کاملی بهره مند شوند. به ویژه در مورد بیماران مبتلا به انواع نارسایی‌های تنفسی و مراقبت از بیماران کرونایی استفاده از ونتیلاتور یک ضرورت است. در این بررسی به مزایای ونتیلاتور در منزل و آموزش استفاده از این دستگاه می‌پردازیم.

ونتیلاتور دستگاهی است که هوا را از طریق ریه‌های فرد به حرکت در می‌آورد. ونتیلاتور به یک لوله تراشه در گلوی فرد متصل می‌شود تا هوا را با اکسیژن اضافی وارد ریه‌ها می‌کند. این دستگاه تنظیمات و آلارم‌های مختلف دارد که برحسب مشخصات هر بیمار تنظیم می‌شود و نیاز به بررسی پزشکی توسط دکتر دارد. برخی از افراد همیشه و در هر زمان به یک دستگاه تنفس مصنوعی نیاز دارند در حالی که برخی دیگر فقط در بخشی از زمان از آن استفاده می‌کنند. میزان استفاده بستگی به نیاز فرد و دستور پزشک دارد.

 

مزایا ونتیلاتور در منزل

 

از آنجایی که نخاع و اعصاب آن به کنترل تنفس کمک می‌کنند، افراد مبتلا به آسیب نخاع در ناحیه گردن ممکن است به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز داشته باشند. ونتیلاتور با کمک به حرکت دیافراگم، عضلات شکم و دنده‌ها منجر به تنفس می‌شود تا هوا به ریه‌ها وارد و خارج شود. کمک ونتیلاتور به این عضلات همچنین توانایی سرفه کردن و خروج مخاط از ریه‌ها و گلو را برای بدن فراهم می‌کند. ماهیت مشکلات تنفسی یک فرد به میزان آسیب، وضعیت جسمانی کلی فرد و اینکه آیا فرد سیگاری شدید بوده است، بستگی دارد.

مهمترین مزیت استفاده ونتیلاتور در منزل این است که بیمار می‌تواند در محیط خانه احساس راحتی بیشتری داشته باشد. خانواده بیمار در کنارش هستند و می‌توانند به بهبود بیماری او کمک کند. احساس آرامش و عدم وجود استرس در محیط خانه برای رفع مشکل بیمار ضروری است. همچنین، هزینه‌های داشتن ونتیلاتور برای استفاده در منزل بسیار کمتر از بیمارستان است. شما همچنین می‌توانید برای بیمار خود از خدمات «پرستاری در منزل» استفاده کنید تا کل روند درمانی عزیزتان را در بهترین شرایط انجام دهید.

آلارم‌ها نشانگرهایی هستند که اگر مشکلی در ونتیلاتور وجود داشته باشد، به شما اطلاع می‌دهند. هنگامی که زنگ هشدار به صدا در می‌آید، مهم است که فورا به آن پاسخ دهید. بعد از هشدار فرد را بررسی کنید تا مطمئن شوید که میزان اکسیژن او کمک نیست. اگر لوله هواکش از لوله تراشه بیرون زده است، آن را دوباره وصل کنید. اگر لوله جدا شده است، آن را دوباره وصل کنید. در نهایت اگر از چیزی سر در نیاورید، با اورژانس تماس بگیرید.

با کمی آموزش و تمرین، بیشتر افراد می‌توانند نحوه مراقبت از فردی که در خانه از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می‌کند را بیاموزند. بسیاری از مهارت‌های دیگر مربوط به مراقبت از یک فرد در دستگاه تنفس مصنوعی مانند ساکشن، مراقبت از تراشه، کمک به سرفه و غیره بید توسط پزشک به همراه بیمار آموزش داده شود. به طور کلی، اگر بیمار خود را به خانه می آورید، باید از تمامی تمهیدات لازم و خدمات از راه دور استفاده کنید. ویزیت دوره‌ای پزشک، انجام آزمایشات در منزل و گرفتن پرستار برای نگهداری از بیمار و همچنین تزریقات در منزل ، به صرفه جویی در زمان و هزینه‌های شما کمک می‌کنند.

در زمان استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی لازم است به نکات مهم زیر توجه کنید:

در حین استفاده از اکسیژن هرگز سیگار نکشید.

هرگز تجهیزات اکسیژن را نزدیک گرما، وسایل الکتریکی و گرمایشی قرار ندهید.

هرگز از فرآورده‌های ژل نفتی مانند وازلین روی تجهیزات اکسیژن استفاده نکنید.

پارامترهای تنفسی صحیح برای استفاده از دستگاه ونتیلاتور با توجه به شرایط بیمار بید توسط پزشک تجویز شود.

بهتر است بیمار توسط پزشک به فواصل منظم در منزل ویزیت شود (خدمات ویزیت پزشک در منزل)

والدین یا فردی که از بیمار مراقبت می‌کند باید اطلاعات کافی از شرایط بیمار و نحوه استفاده از ونتیلاتور را داشته باشد.

بهترین یک ساکشن پرتابل در خانه وجود داشته باشد تا در صورت نیاز استفاده شود.

دستگاه ونتیلاتور نیاز به نگهداری منظم و صحیح دارد. بهتر است در فواصل مشخص توسط نیروی متخصص بررسی شود.

باید همه موارد مربوط به تامین برق دستگاه ونتیلاتور در زمان قطعی برق و سایر مشکلات بررسی شوند.

 

  • mahdi yari
  • ۰
  • ۰

چکاپ کامل

چکاپ کامل چیست

 

شاید گفتنش ساده باشد، اما همگی خوب می‌دانیم، سلامتی، یکی از مهم‌ترین نعمت‌هایی است که ما انسان‌ها داریم و گاهی آنچنان از این موضوع غفلت می‌کنیم که فقط در مواقع بیماری، تصمیم می‌گیریم با شروع فرایند بهبود، سلامتی خود را برای همیشه جدی بگیریم؛ چکاپ کامل سالانه را انجام دهیم، تغذیه درستی داشته باشیم و ورزش را یکی از اجزای اصلی زندگی قرار دهیم.

اگر به دلیل انجام چکاپ کامل سالانه، به این صفحه رسیده‌اید، به شما خوش‌آمد می‌گوییم و می‌خواهیم به شما اطمینان دهیم ما در آزمایش آنلاین انجام بسیاری از چکاپ‌ها را برای شما فراهم کرده‌ایم. شما می‌توانید چکاپ کامل مورد نظر را به صورت یکجا و یا جزء به جزء درخواست دهید تا متخصصین ما در زمان خواسته شده در محل حاضر شوند و نمونه‌گیری را انجام دهند. نمونه‌ها در آزمایشگاه‌های معتبر، بررسی شده و جواب‌ آزمایش‌ها هم در اسرع وقت برای شما ارسال خواهد شد. همچنین امکان استفاده از مشاوره و ویزیت پزشک و سایر خدمات درمانی در محل را نیز دارید.

بسته به اینکه آزمایش‌هایی که درخواست داده‌اید، در دفترچه خدمات درمانی شما ثبت شده باشد و یا به صورت آزاد ثبت شده باشد، هزینه آزمایش می‌تواند تغییر کند. همچنین، برحسب اینکه آزمایش خواسته شده در چه آزمایشگاهی و با چه روشی، مورد بررسی قرار گیرد، هزینه آزمایش تغییر خواهد کرد. اما ما در آزمایش آنلاین تلاش کرده‌ایم قیمت هر آزمایش و چکاپ کامل مورد نظر را ثبت کنیم تا پیش از درخواست، از میزان هزینه‌ها آگاهی داشته باشید.

بله، این امکان وجود دارد. گرچه توصیه می‌شود، اگر برای مثال شما قصد انجام آزمایش‌های مربوط به سلامت زنان را دارید، بهتر است تمامی آزمایش‌ها را به صورت دوره‌ای انجام دهید. اما می‌توانید بر حسب نسخه پزشک و یا نیازی که خودتان احساس می‌کنید، آزمایش مورد نظر را درخواست دهید. البته توجه داشته باشید که انجام برخی از آزمایش‌ها نیاز به نسخه و تاییدیه پزشک دارند.

ما در آزمایش آنلاین تلاش کرده‌ایم با تمامی مراکز خدمات درمانی که مجوز سازمان بهداشت و درمان دارند و در عین حال خوشنام هستند، همکاری کنیم. همچنین شما می‌توانید درخواست دهید تا آزمایش شما، در مرکز درمانی که شما خواهنش هستید، انجام شود.

آزمایش آنلاین، علاوه بر شهر تهران، در تعدای از شهرهای بزرگ مانند اصفهان، مشهد و شیراز و همینطور چالوس، دماوند و اهواز خدمات مختلف، از جمله آزمایش چکاپ کامل را ارائه می‌دهد.

 

 

  • mahdi yari
  • ۰
  • ۰

تفسیر آزمایش غربالگری اول چیست

 

غربالگری آزمایشی است که برای تشخیص بیماری مادرزادی یا احتمال آن در جنین انجام می شود. اکثر آزمایش ‌های غربالگری غیرتهاجمی می باشند، یعنی برای انجام این گونه آزمایش ها نیازی به شکافتن بدن نیست و ازطریق ابرازهای پیشرفته، امکان تفسیر آزمایش غربالگری اول و مشاهده‌ی درون بدن میسر می ‌شود. آزمایش ‌های غربالگری معمولا مخصوص به سه ‌ماهه‌ی اول یا دوم بارداری هستند که حتی گاهی اوقات این آزمایش در سه ‌ماهه‌ی سوم بارداری نیز انجام می ‌شود.

غربالگری آزمایش های متفاوتی را شامل می شود. برخی از آزمایش ‌های غربالگری، ساده و رایج می باشند. به عنوان مثال آزمایش تحمل گلوکز برای تشخیص دیابت در دوران بارداری می باشد. همچنین برخی دیگر از انواع آزمایش غربالگری نیز برای موارد خاصی توسط پزشک تجویز خواهند شد. غربالگری سه ماهه اول بارداری شامل یک آزمایش خون و یک سونوگرافی NT می باشد. آزمایشات غربالگری اعداد نرمال (استاندارد) دارند که طبق آن اعداد نتایج تفسیر آزمایش غربالگری اول می شوند.

عدد NT به سن جنین و هفته بارداری بستگی دارد. طول بدن جنین بین 45 میلیمتر تا 48 میلیمتر می باشد که میزان NT باید کمتر از 3 باشد تا در محدوده نرمال قرار بگیرد. بنابراین میزان NT متناسب با رشد جنین تغییر پذیر است. عدد نرمال آزمایش غربالگری NT  از 3/1 میلیمتر شروع می شود و تقریبا تا 3 نیز در محدوده نرمال قرار می گیرد. با افزایش NT  احتمالا خطر سندروم داون و ناهنجاری ها ی کروموزومی دیگر نیز افزایش خواهد یافت.

 

تفسیر جواب آزمایش غربالگری مرحله اول

 

پس از تفسیر آزمایش غربالگری اول ، با توجه به نتایج ثبت شده، به گروه های زیر تقسیم بندی می شوند:

پرخطر(اسکرین مثبت / غربالگری مثبت) : اگر عدد risk آزمایش 50/1 و بالاتر باشد ، در گروه پرخطر قرار گرفته و باید آزمایش های اختصاصی تر برای تشخیص قطعی انجام شود.

ریسک متوسط : اگر نتیجه ی غربالگری عددی بین 50/1 و 200/1 باشد، در گروه خطر متوسط قرار گرفته و این گروه، می توانند تا ۱۵-۱۶ هفته منتطر بماند و تست ترکیبی (سکوئنشنال) را انجام دهند.

کم خطر (اسکرین منفی /غربالگری منفی) اگر عدد risk  کمتر از 200/1 باشد، نیازی به انجام آزمایش خاصی نمی باشد. مادران این گروه فقط باید برای بررسی نقایص لوله‌ی عصبی (مغز و نخاع)، در هفته های ۱۵-۱۶ به آزمایشگاه مراجعه نمایند تا میزان آلفافیتوپروتیین بررسی شود.

بنابراین چنانچه مادران در گروه ریسک خطر بالا قرار گرفتند، برای اطمینان ، تست آمنیوسنتز در هفته های ۱۴ تا ۱۸ بارداری انجام دهند تا اگر مشکل خاصی وجود داشت برای سقط جنین اقدام نمایند.

با انجام آزمایش غربالگری سه ماهه دوم بارداری که بیان کننده بروز اختلالات کروموزومی و نقایص لوله عصبی در جنین می باشد در صورتی که نتایج بدست آمده در محدوده اعداد نرمال نتایج آزمایش غربالگری نباشد به معنای مثبت بودن آزمایش می باشد بدین ترتیب عدد ۲۵0 یا کمتر برای تریزومی ۲۱ ، ۱۰۰ یا کمتر برای تریزومی ۱۳ و ۱۸، ۱۰۰ یا کمتر برای نقایص لوله عصبی بیان کننده مثبت بودن آزمایش می باشد. باید توجه نمود که اگر نتیجه آزمایش مثبت بود به معنای احتمال 100 درصدی نقص در جنین نمی باشد و باید با پزشک مشورت شود.

بله، هر خانم بارداری بهتر است غربالگری‌های سه ماه اول را انجام دهد، در این غربالگری، علاوه بر آزمایش خون، سونوگرافی NT هم انجام می‌شود تا احتمال وجود برخی از ناهنجاری‌ها در جنین مانند سندروم تریزومی مشخص شود.

 

 

  • mahdi yari
  • ۰
  • ۰

تست ژنتیک

تست ژنتیک چیست

 

آزمایش ژنتیک یکی از مهم ترین روش های شناسایی امراض و مسایلی است که به صورت نهفته در بدن ما وجود دارد. تست ژنتیک بیشتر در هنگام ازدواج جهت شناسایی همگن بودن زوج ها مورد استفاده قرار می گیرد. تست ژنتیک در هنگام بارداری نیز یکی دیگر از آزمایش های ژنتیک معروف است. با استفاده از آزمایش ژنتیک در هنگام بارداری، می توان برخی بیماری های احتمالی نوزاد را بررسی نمود. تست ژنتیک می تواند شما را از بسیاری از مسایل نهفتۀ شما آگاه کند تا قبل از آنکه درمان آن هزینۀ زیادی برای شما ایجاد کند مطلع نماید. بنابراین در صورتی که نیاز به آزمایش ژنتیک دارید، به راحتی درخواست خود را ثبت نمایید تا در محل شما اقدام به انجام آزمایش ژنتیک(تست ژنتیک) مورد نظر شما بنماییم.

آزمایش های ژنتیک امروزه با پیشرفت های حاصل شده می تواند بیماری های ژنتیکی و وراثتی را شناسایی کرده و از بروز معلولیت های مختلف جلوگیری کند . آزمایشات ژنتیکی انواع مختلفی دارند برای این که بتوانیم از تولد فرزندان معلول جلوگیری کنیم باید قبل از ازدواج همه آزمایشات ژنتیکی مربوط به مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و مشاوره های ژنتیکی را انجام دهیم البته اگر می خواهید ازدواج فامیلی داشته باشید و یا اگر در خانواده تان بیماری خاصی وجود دارد اهمیت این موضوع دوچندان می شود. آزمایش آنلاین امکان برگذاری مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج به صورت رایگان را نیز برای شما محیا می نماید. آزمایشات غربالگری برای زنان باردار از این جهت حائز اهمیت هستند که امکان بررسی دقیق و ایمن مشکلات ژنتیکی که متداول ترین آن سندروم داون است را از قبل از تولد جنین فراهم می آورند. بیماری های ژنتیکی رابطه مستقیمی با استرس و ترس زوج ها و زنان باردار دارد بسیاری از افراد در ترس تولد فرزند ناقص و معلول زندگی می کنند . اما به جای این که نگران این باشید که چه اتفاقی ممکن است بیفتد ، چرا برای پیشگیری از آن ها اقدام نمی کنید ؟ روش های نوین ژنتیکی(آزمایش ژنتیک پزشکی) تنها برای پیشگیری از بروز بیماری نیست بلکه برای تعیین هویت ، تعیین رابطه خویشاوندی مانند پدر فرزندی ، خواهری، برادری ، عموزادگی ، خاله زادگی و تعیین هویت جنین و ... فراگیر شده است و هم چنین کاربرد وسیعی دارد

افراد باید قبل از انجام تست ژنتیک، تا آنجا که می‌توانند در مورد سابقه پزشکی خانواده خود اطلاعات جمع آوری کنند. سپس، با پزشک یا یک مشاور ژنتیک در مورد سابقه پزشکی شخصی و خانوادگی خود صحبت کرده تا خطررات احتمالی را بهتر درک کند. در جلسه معاینه قبل از آزمایش لازم است فرد هر گونه سوال و نگرانی در مورد آزمایش ژنتیک دارد را مطرح کند. همچنین، بسته به نتایج آزمایش، در مورد گزینه‌های پیش رو خود با پزشک مشورت کند. اگر در حال آزمایش یک اختلال ژنتیکی موجود در خانواده (ارثی) هستید، ممکن است بخواهید در مورد تصمیم خود برای انجام آزمایش ژنتیک با خانواده خود نیز صحبت کنید. داشتن این مکالمات قبل از آزمایش می‌تواند به فرد این درک را بدهد که نتایج به دست آمده آزمایش ژنتیک چه تاثیری بر روی خانواده وی دارد و یا چگونه ممکن است عکس‌العمل نشان دهند (در صورت تائید شدن هرگونه اختلال ژنتیکی). لازم است بدانید، همه بیمه‌های درمانی هزینه آزمایش ژنتیک را پرداخت نمی‌کنند. بنابراین، قبل از انجام آزمایش ژنتیک، بهتر است افراد با ارائه دهنده بیمه خود مشورت کنند تا متوجه شوند بیمه چه مواردی را پوشش می‌دهد.

 

انواع تست ژنتیک

 

همانطور که اشاره شد، تست ژنتیک اطلاعاتی در مورد ژن‌ها و کروموزوم‌های فرد ارائه می‌کند. همچنین دارای انواع مختلف است که عبارت‌اند از:

غربالگری نوزادان

غربالگری نوزادان درست پس از تولد برای شناسایی اختلالات ژنتیکی قابل درمان در اوایل زندگی جنین مورد استفاده قرار می‌گیرد. سالانه میلیون‌ها نوزاد در ایالات متحده آزمایش می‌شوند. در حال حاضر همه ایالت‌ها نوزادان را از نظر فنیل کتونوریا (نوعی اختلال ژنتیکی که در صورت عدم درمان باعث ناتوانی ذهنی می‌شود) و کم کاری تیروئید مادرزادی (اختلال غده تیروئید) آزمایش می‌کنند. بیشتر ایالات نیز از نظر سایر اختلالات ژنتیکی آزمایش می‌شوند.

آزمایش تشخیصی

آزمایش تشخیصی برای شناسایی یا رد یک بیماری خاص ژنتیکی یا کروموزومی استفاده می‌شود. در بسیاری از موارد، در صورت مشکوک بودن فرد به یک بیماری خاص (براسا علائم و نشانه‌های جسمی) از آزمایش ژنتیکی برای تأیید تشخیص استفاده می‌شود. این نوع از آزمایش ژنتیک می‎‌تواند قبل از تولد یا در هر زمان از زندگی فرد انجام شود، اما برای همه ژن‌ها یا همه شرایط ژنتیکی در دسترس نیست. نتایج یک آزمایش تشخیصی می‌تواند در انتخاب فرد در مورد مراقبت‌های بهداشتی و مدیریت اختلال تأثیر گذار باشد.

آزمایش کریر

آزمایش کریر (غریالگذی ناقلین) برای شناسایی مشکلات ژنتیکی افرادی استفاده می‌شود که یک نسخه از جهش ژنی را در بدن خود حمل می‌کنند. اگر این چهش ژنی در دو نسخه وجود داشته باشد، باعث اختلال ژنتیکی می‌شود. این نوع آزمایش به افرادی که سابقه خانوادگی اختلال ژنتیکی دارند و به افرادی که در گروه‌های قومی خاص زندگی می‌کنند که با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های خاص ژنتیکی روبرو هستند، ارائه می‌شود. در صورت مورد آزمایش قرار گرفتن هر دو والدین، این آزمایش می‌تواند اطلاعاتی در مورد در خطر بودن کودک را مشخص کند.

آزمایش قبل از تولد

آزمایش قبل از تولد برای تشخیص تغییرات ژن‌ها یا کروموزوم‌های جنین (قبل از متولد شدن نوزاد) استفاده می‌شود. در صورت افزایش خطر ابتلا کودک به یک اختلال ژنتیکی یا کروموزومی، این نوع آزمایش در دوران بارداری توسط پزشک تجویز می‌شود. در برخی موارد، آزمایشات قبل از تولد می‌تواند عدم اطمینان زن و شوهر را کاهش دهد یا به آنها در تصمیم گیری درباره بارداری کمک کند. با این وجود نمی‌توان تمام اختلالات ارثی و نقص مادرزادی را با استفاده از آزمایشات شناسایی کرد.

هنگامی که فرد تصمیم به انجام آزمایش ژنتیکی گرفت، یک متخصص ژنتیک، پزشک مراقبت‌های اولیه، متخصص یا پرستار می‌تواند آزمایش را انجام دهد. آزمایش ژنتیک اغلب به عنوان بخشی از مشاوره ژنتیک انجام می‌شود. آزمایشات ژنتیکی بر روی نمونه خون، مو، پوست، مایع آمنیوتیک (مایعی که در دوران بارداری جنین را احاطه کرده است) یا سایر بافت‌ها انجام می‌شود. به عنوان مثال، روشی به نام سواب باکال وجود دارد که با استفاده از یک سواب کوچک یا پنبه برای جمع آوری نمونه‌ای از سلول‌های موجود در سطح داخلی گونه استفاده می‌شود. نمونه به آزمایشگاهی ارسال می‌شود که در آنجا تکنسین‌ها به دنبال تغییرات خاصی در کروموزوم‌ها، DNA یا پروتئین‌ها هستند که بسته به نوع اختلال، مشکوک هستند و مورد بررسی قرار می‌گیرند. آزمایشگاه نتایج آزمایش را به صورت کتبی به پزشک یا مشاور ژنتیک یا در صورت درخواست مستقیماً به بیمار گزارش می‌کند.

  • mahdi yari
  • ۰
  • ۰

درمان افسردگی در سالمندان

 

دوره سالمندی برای بسیاری از افراد دوره پرتنشی خواهد بود. به دلیل ابتلا به برخی از بیماری‌ها، دوری از فرزندان، دوری از دوستان و بازنشستگی و بسیاری از دلایل دیگر ممکن است موجب بروز افسردگی در سالمندان شود. سالمندان بیش از هر زمان دیگری به توجه و مراقبت نیاز دارند و فرزندان و نزدیکان آنها باید مراقبت سالمند خود باشند و او را از نظر جسمی و روحی حمایت کنند. افسردگی در سالمندان بیمار و سالمندانی که در خانه سالمندان زندگی می‌کنند شایع‌تر است و باید درمان شود تا کیفیت زندگی سالمند بهبود یابد.

جوانان و سالمندان مشاهده می‌شود. افسردگی معمولا با احساس ناخوشایند غم و اندوه و خشم همراه است و کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در برخی از موارد شدت افسردگی به حدی است که زندگی عادی فرد را مختل می‌کند و فرد قادر نیست فعالیت‌های روزمره خود را به درستی انجام دهد.

سازمان بهداشت جهانی افسردگی را اینگونه تعریف کرده است: افسردگی، احساس غم و کاهش تمایل برای انجام اموری است که در گذشته برای فرد لذت بخش بوده است و این کاهش میل و انگیزه دست کم تا دو هفته پایدار خواهد بوددر این روش از انواع داروهای ضد افسردگی متناسب با شرایط جسمی و روحی سالمند استفاده می‌شود. در برخی از افراد تنها یک دارو می‌تواند تاثیر چشم گیری بر حال سالمند داشته باشد و در برخی از افراد باید برای درمان افسردگی از ترکیب چند دارو استفاده شود تا درمان اثر بخش باشد. پیش از آغاز درمان به روش دارو درمانی می‌توانید با استفاده از مشاوره رایگان تلفنی پزشکی از عوارض داروها و میزان اثربخشی آنها مطلع شوید. داروهای ضد افسردگی عبارتند از:

داروهای مهارکننده باز جذب سروتونین و نوراپینفرین

داروهای مهارکننده انتخابی باز جذب سروتونین

داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیدوز

داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای

داروهای ضد افسردگی ساده

در این روش درمانی، روانشناس با صحبت کردن سالمند را تشویق می‌کند تا درباره مشکلات و درگیری‌های ذهنی خود و هر آنچه موجب ناراحتی او می‌شود گفتگو کند. صحبت کردن سالمند در بهبود حال روحی سالمند نقش بسیار موثری دارد و به روانشناس کمک می‌کند تا علت اصلی بروز افسردگی در سالمند را کشف کند. همچنین با ارائه راه حل‌های عملی و تمرینات ذهنی به سالمند کمک می‌کند تا بتواند حالات روحی خود را کنترل کند و در برابر افکار منفی و احساسات ناپایدار بهترین تصمیم را بگیرد و با آنها کنار بیاید. در جلسات مشاوره تلفنی روانشناسی، سالمندان می‌توانند بدون خجالت یا استرس با روانشناس صحبت کنند و مشکلات و مسائلی که موجب آزرده حالی آنها می‌شود را با مشاور در میان بگذارند.

 

علت افسردگی در سالمندان

 

افسردگی معمولا به دلیل یک اتفاق ناگوار در زندگی یا شرایط بد زندگی رخ می‌دهد. اما برخی از علل محیطی و برخی از بیماری‌ها خطر ابتلا به افسردگی در سالمندان را افزایش می‌دهد. برخی از مواردی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد دلایلی هستند که ممکن است علت اصلی بروز افسردگی در سالمندان باشد که در هر سالمند با توجه به شرایط زندگی و وضعیت جسمی متفاوت خواهد بود. با استفاده از مشاوره روانشناسی تلفنی می‌توانید با شرح حالات روحی و جسمی بیمار دلیل اصلی ابتلا به افسردگی را متوجه شوید. این دلایل عبارتند از:

عوارض مصرف برخی از داوها

داشتن سابقه خانوادگی (اگر از اقوام نزدیک مبتلا به افسردگی بوده باشند احتمال ابتلا به افسردگی بیشتر از حالت معمولی خواهد بود)

عدم برخورداری از محبت و حمایت اطرافیان و اعضای خانواده

قطع عضو یا از کار افتادن عضو به دلیل بیماری ( به عنوان مثال قطع عضو به دلیل ابتلا به دیابت، یا از کار افتادن عضو به دلیل سکته مغزی)

ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن و دردناک

از دست دادن شریک زندگی و تنها بودن سالمند

از دست دادن فرزندان و دلتنگی

مونث بودن سالمند (افسردگی در سالمندان در زنان سالمند بیشتر به چشم می‌خورد)

گاهی وجود یک بیماری نهفته در سالمند ممکن است علت اصلی بروز افسردگی باشد. بنابراین برای بررسی وضعیت جسمی سالمند توصیه می‌شود در طول سال به طور مرتب آزمایش چکاپ سلامت سالمندان انجام شود و شرایط سالمند به دقت بررسی شود.

حدود 20 درصد از سالمندان مشکلاتی از قبیل ضعف حافظه، اختلالات خواب، احساس ترد شدگی و از کارافتادگی و انزوا را تجربه می‌کنند و این احساسات در زنان سالمند بیشتر است. سالمندانی که شریک زندگی خود را از دست داده‌اند و تنها زندگی می‌کنند، مشکلات مالی دارند و برای مخارج اولیه زندگی در مضیقه هستند و یا سالمندانی که به دور از فرزندان زندگی می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی می‌باشند. توجه به سالمندان و حمایت عاطفی و مالی آنها می‌تواند بسیاری از مشکلات سالمندان را برطرف نماید و خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد.

چند روش ساده برای کاهش علائم افسردگی که در مشاوره تلفنی روانشناسی نیز به آن اشاره خواهد شد عبارتند از:

ملاقات سالمند با دوستان و نزدیکان

تغییر سبک زندگی

یافتن راه حلی برای برطرف کردن مشکلات

انجام تمرینات ورزشی منظم با استفاده از خدمات فیزیوتراپی در منزل

استفاده از تکنولوژی و لوازم دیجیتال

انجام فعالیت‌های مفید ذهنی و فکری

ارتباط بیشتر با فرزندان و گذراندن اوقاتی خوش با آنها

پیاده روی و گردش روزانه در پارک یا سطح شهر

داشتن یک سرگرمی مداوم مانند باغبانی

حمایت مالی فرزندان و کمک به هزینه‌های درمان و هزینه‌های منزل

برخورد صحیح فرزندان و نزدیکان با سالمند با توجه به شرایط جسمی و روحی سالمند

برای استفاده از خدمات پرستار سالمند در منزل می‌توانید از طریق سایت آزمایش آنلاین درخواست خود را ثبت نمائید تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل نمایند. خدمات پرستاری در منزل به منظور بهبود کیفیت زندگی سالمندان عزیز ارائه می‌گردد و پرستاران مجرب و متخصص به خوبی با نحوه برقراری ارتباط با سالمندان آشنا می‌باشند.

 

  • mahdi yari
  • ۰
  • ۰

افسردگی در مردان

علائم افسردگی در مردان

 

افسردگی یک بیماری فکری و روانی است که هر فرد با هر جنسیتی ممکن است درگیر این بیماری باشد و احساسات ناخوشایندی را تجربه نماید. همیشه تصور بر این بوده است زنان به دلیل مواجهه با مشکلات زندگی و محدودیت‌های اجتماعی بیشتر از مردان در معرض ابتلا به افسردگی هستند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که مردان نیز به همان اندازه ممکن است دچار افسردگی شوند. نکته قابل توجه در این مورد این است که نحوه بروز افسردگی در مردان با یکدیگر متفاوت است و به همین دلیل در بیشتر موارد کسی وجود افسردگی در مردان را متوجه نمی‌شود.

علائم افسردگی در مردان بسیار متفاوت است و به همین دلیل تشخیص این بیماری در مردان بسیار سخت‌تر خواهد بود. در ادامه به بررسی علائم افسردگی نحوه درمان آنها خواهیم پرداخت. اگر احساس افسردگی دارید و یا از نزدیکان و دوستان فردی را می‌شناسید که احساس می‌‎کنید افسرده است با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این مورد بدست آورید.

افسردگی در مردان ممکن است با برخی علائم جسمی، علائم روحی، احساسی و رفتاری همراه باشد. علائم جسمی ممکن است قابل رویت باشد و با بیماری‌های دیگر اشتباه گرفته شود به همین دلیل مردان برای درمان علائم معمولا به پزشک مراجعه می‌نمایند ولی علائم روحی همواره نادیده گرفته می‌شود و هیچ کس برای درمان آن اقدام خاصی انجام نمی‌دهد. بیشتر افراد علائم روحی و رفتاری ناشی از افسردگی را به دلیل مشکلات کار و زندگی می‌دانند و به همین علت نیاز به درمان را احساس نمی‌کنند. اما با استفاده از یک جلسه مشاوره روانشناسی تلفنی می‌توان ابن علائم را مورد بررسی قرار داد و روان درمانی را آغاز کرد.

 

مهمترین علل بروز افسردگی در مردان

 

بسیاری از عوامل اجتماعی، روانی و خانوادگی می‌تواند در حالات روحی مردان تاثیر بگذارد و موجب بروز افسردگی شود. این عوامل رفتار و احساسات مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهند که موجب تغییر سبک زندگی و ارتباطات اجتماعی و فردی وی می‌شوند. مهمترین عواملی که موجب افسردگی مردان می‌شود عبارتند از:

تجربه اتفاقات تلخ و ناگوار در زندگی

تنهایی و دوری از خانواده

عدم برخورداری از حمایت خانواده

مصرف مواد مخدر

تنها بودن در دوره میانسالی

تجربه مورد تجاوز قرار گرفتن در کودکی

توصیه می‌شود برای کشف علت اصلی افسردگی از مشاوره روانشناسی تلفنی استفاده کنید تا با مشخص شدن علت بهترین راه حل برای درمان ارائه گردد. استفاده از مشاوره روانشناسی به شما کمک می‌کند تا با گفتگو درباره مسائلی که موجب ایجاد احساس ناراحتی و اضطراب در شما می‌شود بتوانید راه حلی برای رفع آن و رد شدن از کنار آنها بیابید.

افسردگی چیزی نیست که از آن خجالت بکشید و بخواهید پنهان نگه دارید. این مشکل ممکن است برای هر فردی با هر شرایط زندگی بوجود آید و به سادگی قابل درمان است. درمان افسردگی به چند روش انجام می‌شود که مشاور روانشناس همیشه بهترین و مناسب‌ترین راه را برای شما پیشنهاد خواهد کرد. رایج‌ترین راه‌های درمان افسردگی عبارتند از:

روان درمانی: این روش درمانی به شما کمک می‌کند تا بتوانید با احساسات خود آشنا شوید و بهتر با آنها کنار بیایید. ممکن است ابتدای کار کمی خجالت بکشید و از بیان تمام احساسات و افکار خود شرم داشته باشید، اما پس از مدتی احساس بهتری خواهید داشت . دیگر می‌توانید از کنار مسائلی که قبلا شما را آزار می‌داد به راحتی عبور کنید و یاد می‌گیرید که چگونه با مشکلاتتان مواجه شوید. می‌آموزید که احساسات منفی را کنار بگذارید، به جای فکر کردن به مسائل ناراحت کننده فعالیت‌های مفید انجام دهید. به طور کلی استفاده از مشاوره روانشناسی تلفنی می‌تواند آغازی برای یک تحول بزرگ در زندگی شما باشد.

درمان با دارو: این روش درمان برای افرادی توصیه می‌شود که در مرحله حاد افسردگی قرار دارند و روان درمانی به تنهایی نمی‌تواند کمکی به درمان آنها کند. معمولا دارو درمانی همراه با روان درمانی انجام می‌شود تا تاثیر بهتری داشته باشد.

درمان‌های تکمیلی: همراه با روان درمانی و درمان با دارو، ایجاد تغییر در سبک زندگی می‌تواند در بهبود کیفیت زندگی فرد افسرده بسیار موثر واقع شود. تغییر شیوه زندگی و آغاز سبکی سالم و متفاوت یکی از بهترین راه‌های درمان افسردگی است. شروع فعالیت‌های ورزشی گروهی، پیاده روی، دوچرخه سواری، ملاقات با دوستان و گردش و تفریح با خانواده و دوستان می‌تواند در اثر بخشی درمان‌های دیگر تاثیر مثبتی داشته باشد. هر چه روحیه فرد بهتر باشد روان درمانی و دارو سریعتر و بهتر اثر خواهند کرد.

کلام پایانی، افسردگی یک بیماری روحی است که ممکن است فعالیت‌های روزمره فرد را مختل کند. اما باید در مورد حالات روحی خود هوشیار باشید و بکوشید تا حال خود را بهتر کنید و زندگی شاد و آرامی را تجربه کنید. شما اولین فردی هستید که می‌توانید به خودتان کمک کنید. اولین قدم مشورت با روانشناس است. این که تصمیم بگیرید از مشاوره روانشناسی تلفنی استفاده کنید و با یک رواشناس درباره احساسات خود صحبت کنید یک قدم مثبت و موثر برای بهبود حال خود برداشته اید.

 

  • mahdi yari
  • ۰
  • ۰

واکسن پاپیلوگارد

واکسن پاپیلوگارد چیست

 

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یکی از رایج‌ترین بیماری‌های مقاربتی است که معمولا باعث رشد زگیل‌های پوستی و همچنین مخاطی می‌شود. این نوع ویروس در اغلب موارد، با گذشت زمان در بدن از بین می‌رود اما برخی از انواع آن می‌تواند باعث سرطان‌های خطرناکی شود. سرطان‌های ناشی از انواع پرخطر HPV شامل سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد، سرطان آلت تناسلی مردان، سرطان حلق و سرطان ولوو است.

تاکنون، چند نوع واکسن برای محافظت در برابر انواع پرخطر واکسن تولید شده‌اند که یکی از آن‌ها ساخت ایران است و واکسن پاپیلوگارد (Papiloguard) نام دارد. با توجه به اینکه در حال حاضر، سرطان دهانه رحم دومین سرطان شایع در ایران است لزوم تزریق واکسن HPV بیش‌ازپیش اهمیت پیدا کرده است. در ادامه با واکسن پاپیلوگارد بیشتر آشنا خواهید شد.

واکسن دو ظرفیتی پاپیلوگارد یک واکسن نوترکیب است که از ابتلا به گونه‌های 16 و 18 HPV پیشگیری می‌کند. این واکسن پاپیلوگارد توسط شرکت نویان پژوهان زیست دارو تولید شده است و علاوه بر محافظت در برابر سرطان دهانه رحم می‌تواند از انواع دیگر سرطان ناشی از HPV ازجمله سرطان مقعد، سرطان واژن و سرطان‌های دهان و حلق پیشگیری کند. ازآنجایی‌که واکسن HPV یکی از واکسن‌های پرهزینه و گران‌قیمت است تولید واکسن ایرانی پاپیلوگارد باعث شد که هزینه واکسیناسیون HPV کاهش پیدا کند. درنتیجه، این واکسن نسبت به دیگر واکسن‌های HPV ازجمله واکسن گارداسیل MSD قیمت کمتری دارد.

واکسن پاپیلوگارد توسط جمعی از نخبگان و متخصصان کشور، پس از یک سال مطالعات و طراحی اولیه و سپس سه سال تحقیق و توسعه، تولید و وارد بازار شد. این واکسن دارای گواهی GMP است. GMP محصولات دارویی، پزشکی و غذایی را ازلحاظ استانداردهای کیفی موردبررسی قرار می‌دهد تا این محصولات برای مصرف‌کننده آسیب‌رسان نباشند. همچنین این دارو مصوبه کمیته اخلاق در پژوهش برای انجام کارآزمایی بالینی را نیز دریافت کرده است.

 

مزایا واکسن پاپیلوگارد

 

مانند سایر واکسن‌هایی که از بدن در برابر عفونت‌های ویروسی محافظت می‌کنند، واکسن پاپیلوگارد بدن را نسبت به تولید آنتی‌بادی‌های HPV تحریک می‌کند. درنتیجه این امر، درصورتی‌که در آینده HPV وارد بدن شما شود این آنتی‌بادی‌ها به HPV متصل می‌شوند و از عفونی کردن سلول‌ها توسط HPV جلوگیری می‌کنند. واکسن HPV بر اساس ذرات شبیه ویروس (VLPها) ساخته می‌شود که VLPها از طریق مولفه‌های سطح HPV تشکیل می‌شوند.

VLPها عفونی نیستند چون DNA ویروس را ندارند. بااین‌حال، آن‌ها شباهت زیادی به ویروس دارند و آنتی‌بادی‌های ضد VLP می‌توانند علیه HPV نیز عمل کنند. تحقیقات نشان می‌دهند که VLPها ایمنی بخشی بسیار زیادی دارند و می‌توانند منجر به تولید آنتی‌بادی بالایی در بدن شوند. درنتیجه، واکسن پاپیلوگارد بسیار موثر است. این واکسن از سایر بیماری‌های مقاربتی پیشگیری نمی‌کند و همچنین عفونت‌های ناشی از ابتلا به HPV را درمان نمی‌کند.

همه افراد بین نه تا 45 سال می‌توانند واکسن پاپیلوگارد را برای محافظت از خود در برابر زگیل‌های تناسلی و یا انواع مختلف HPV که می‌توانند عامل سرطان باشند، دریافت کنند. توصیه می‌شود که کودکان در سن 11 یا 12 سالگی این واکسن را دریافت کنند تا قبل از اینکه ازنظر جنسی فعال شوند در برابر HPV محافظت گردند. بااین‌حال، صرف‌نظر از سن خود، با پزشک مشورت کنید تا در صورت تشخیص او، واکسن پاپیلوگارد را دریافت کنید.

واکسن پاپیلوگارد در چند سری تزریق می‌شود. واکسیناسیون HPV برای افراد 15 تا 45 ساله، در طی سه بار تزریق انجام می‌شود که تزریق دوم دو ماه بعد از تزریق اول و تزریق سوم چهار ماه بعد از تزریق دوم انجام می‌شود؛ بنابراین، انجام کامل واکسیناسیون، حدود شش ماه طول می‌کشد. برای افراد نه تا 14 سال، تزریق واکسن فقط دو بار انجام می‌شود که تزریق دوم دو ماه بعد از تزریق اول صورت می‌گیرد.

درنهایت، برای پیشگیری از ابتلا به HPV واکسن‌های متعددی در خارج از ایران ساخته شده‌اند که این واکسن‌ها در ایران گران‌قیمت هستند؛ بنابراین، واکسن پاپیلوگارد (Papiloguard) توسط شرکتی ایرانی تولید و روانه بازار شد. دریافت این واکسن از ابتلا به گونه‌های پرخطر HPV و درنتیجه سرطان‌های ناشی از این ویروس پیشگیری می‌کند. واکسن پاپیلوگارد عوارض جانبی جدی‌ای ندارد و بهتر است در سن 11 یا 12 سالگی در کودکان تزریق شود زیرا دریافت آن در این سنین، اثربخشی بیشتری دارد. بااین‌حال، پس از این سن هم امکان تزریق این واکسن وجود دارد و می‌تواند بسیار مفید باشد.

 

 

  • mahdi yari
  • ۰
  • ۰

علائم سرطان روده

علائم سرطان روده چیست

 

روبان آبی که کمی از نوع معروفش در دیابت پررنگ‌تر است متاسفانه مبتلایان به آن را خیلی سریع به یاد  علائم سرطان روده می‌اندازد. نماد یک بیماری تا حدودی پنهان و اگر به موقع شناسایی نشود، بسیار خطرناک که در کمین همه انسان‌ها با سبک زندگی اشتباه نشسته است. این سرطان که البته هم در روده بزرگ و هم در روده کوچک مورد بررسی قرار می‌گیرد با نام‌های سرطان کولون(Colon Cancer)، سرطان رکتوم یا چنگار روده بزرگ نیز مشهور است. در واقع سرطان روده به رشد سلول‌های سرطانی در کولون یا رکتوم (بخشی از روده بزرگ) گفته می‌شود. این بیماری به دلیل رشد غیرطبیعی سلول‌ها اتفاق می‌افتد که می‌توانند به بافت‌های دیگر بدن حمله کنند (متاستاز) یا در آن‌ها تکثیر داشته باشند.

نشانه‌ها و علائم سرطان روده می‌تواند شامل مواردی همچون خون در مدفوع (هماتوشزی)، تغییر در حرکات روده، کاهش وزن و خستگی همیشگی باشد. بسیاری از سرطان‌های روده بزرگ به دلیل عوامل ناشی از سبک زندگی و افزایش سن ایجاد می‌شوند و تعداد کمی از موارد به خاطر اختلالات ژنتیکی ارثی اتفاق می‌افتند. عوامل مرتبط با رژیم غذایی که خطر این بیماری را افزایش می‌دهند شامل گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده و همچنین مصرف زیاد الکل است. عامل خطر دیگر بیماری التهابی روده است که مواردی از قبیل بیماری کرون و کولیت زخمی را در بر می‌گیرد.

سرطان روده بزرگ را می‌توان با گرفتن نمونه کولون در طول سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی تشخیص داد. غربالگری در کاهش احتمال مرگ ناشی از سرطان روده بزرگ مؤثر است و با شروع سن ۵۰ سالگی و بعد از آن به صورت مداوم تا سن ۷۵ سالگی توصیه می‌شود. درمان‌هایی که برای سرطان روده به کار می‌رود، می‌تواند شامل ترکیبی از جراحی، پرتودرمانی، شیمی‌درمانی و درمان هدفمند باشد.

احتمال درمان سرطان‌های محدود به درون دیواره کولون، با جراحی وجود دارد، اما سرطانی که در سراسر بدن گسترش یافته، معمولاً قابل درمان نیست و مدیریت بر روی بهبود کیفیت زندگی و علائم بیماری متمرکز می‌شود. مطالعاتی که به تازگی به وسیله محققان کالج پزشکی ویل کورنل آمریکا انجام شد نشان می‌دهد که فعال کردن مجدد یک ژن، رشد سلول‌های سرطانی روده را متوقف و سلول‌ها را به بافت سالم تبدیل می‌کند. ۸۰ تا ۹۰ درصد تومورهای کولورکتال به دلیل جهش در همین ژن اتفاق می‌افتد؛ بنابراین معکوس کردن فعالیت این ژن، نقش بسزایی در توقف رشد تومور سرطانی دارد. برای مشاوره تلفنی پزشکی با مجموعه آزمایش آنلاین همراه باشید.

 

علائم اصلی سرطان روده

 

اغلب سرطان ها در کولون یا رکتوم از پولیپ ها ایجاد می شوند، بنابراین غربالگری برای پیدا کردن یا برداشتن آنها به جلوگیری از رشد آنها کمک می‌کند.

کاهش وزن ناگهانی و یا رشته‌ای و باریک شدن مدفوع یکی از این علامت‌ها است.

خونریزی رکتال به رنگ قرمز روشن یا تیره

مدفوع رشته ای یا باریک

تنسموس، احساس نیاز به تخلیه روده، در حالی که چیزی از آن خارج نمی‌شود

کم خونی ناشی از فقر آهن

درد مداوم شکم

کاهش وزن

اگر چه ممکن است این علائم ناشی از بیماری های دیگر مانند بواسیر یا بیماری های التهابی روده باشد، اما بایستی حتما در مورد آنها با پزشکتان مشورت نمایید. خون در مدفوع، حتی اگر به طور گاه و بیگاه دیده شود، نبایستی نادیده گرفته شود ، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه علائم که ذکر شد با مشاوره تلفنی پزشکی آزمایش آنلاین تماس گرفته و در صورت نیاز آزمایشات مربوطه را هر چه سریعتر انجام دهید.

در مرحله اول سرطان روده بزرگ، هیچ گونه علائم واضحی وجود ندارد ، به محض بروز و گسترش علائم، آنها ممکن است بسته به اندازه و محل تومور متفاوت باشند همچنین علائم اولیه ممکن است تنها روده بزرگ را تحت تأثیر قرار دهند و منجر به تغییر در عادات روده شوند و با رشد سرطان، ممکن است در بدن پخش شده و علائم سیستمیک مانند خستگی و کاهش وزن، کل بدن شما را تحت تأثیر قرار دهند.

بیماران مبتلا به سرطان متاستاتیک روده ممکن است به نشانه ها قبل از تشخیص بیماری توجه نکنند. علائم سرطان کولورکتال متاستاتیک به اندازه تومور یا تومورها و جایی که سرطان خارج از روده بزرگ یا مقعد پخش شده است، بستگی دارد. با آزمایش ژنتیک سرطان  بیشتر آشنا شوید.

اگر متوجه علائمی شده‌اید که برطرف نمی‌شود و شما را نگران کرده است حتما به پزشک مراجعه کنید. جواب آزمایش مدفوع نشان دهنده چیست؟

از پزشک بپرسید از چه زمانی غربالگری سرطان روده را شروع کنید. معمولا از 50 سالگی باید غربالگری شروع شود اما برای افرادی که احتمال سرطان روده بزرگ در آنها بیشتر است غربالگری زودتر شروع می‌شود و احتمالا دفعات آن بیشتر است. غربالگری سرطان روده بزرگ را می‌توان با کولونوسکوپی انجام داد و یکی دیگر از موارد استفاده کولونوسکوپی زمانی است که پزشک به دنبال پیدا کردن پلیپ در بدن بیمار است.

 

  • mahdi yari
  • ۰
  • ۰

نحوه خرید واکسن گارداسیل

 

برای HPV یک واکسن دیگر نیز وجود دارد که ساخت ایران و شرکت نویان پژوهان زیست دارو است. این واکسن، واکسن پاپیلوگارد (Papiloguard) نام دارد که نسبت به واکسن‌های دیگر HPV ارزان‌قیمت‌تر است و اثربخشی آن نیز تایید شده است. خرید واکسن گارداسیل از شما در برابر گونه‌های 16 و 18 ویروس HPV محافظت می‌کند که این گونه‌ها عامل ایجاد سرطان دهانه رحم هستند.

واکسن hpv برای همه ی سنین مفید است ولی در صورتیکه در سن پایین تر تزریق شود مفیدتر می باشد. اما واکسن اچ پی وی به زنان باردار یا کسانی که بیماری های خاص دارند، توصیه نمی شود. همین طور کسانی که به لاتکس و یا مخمر حساسیت دارند بهتر است آن را با پزشک در میان بگذارند و با مشورت او تزریق نمایند. حال اگر حساسیت داشته باشید باید چه کرد؟ برای این که ببینید به واکسن آلرژی دارید یا خیر، می توانید در دوز اول واکسن این موضوع را متوجه شوید. بعد از آن که در دوز اول بدنتان نسبت به واکسن اچ پی وی حساسیت نشان داد، از زدن دوز دوم امتناع نمایید. چرا که ممکن است سلامتی شما را تهدید کند.

زمانی که فردی به این بیماری مبتلا می شود، ویروس اچ پی وی در رگ های خونی بیمار منتشر می شود. این ویروس درزمان طولانی مدت که در بدن بیمار است ممکن است باعث تغییر سلول های طبیعی بدن شود و پیش زمینه ای برای ایجاد تومور و سرطان ایجاد کند. طبق تحقیقات انجام شده، این ویروس باعث بروز نئوپلازی های گردن رحم در زنان می شود. hpv در زنان و hpv در مردان نیز می تواند باعث بروز سرطان دهان شود. طبق تحقیقات نیمی از سرطان فرج، سرطان آلت تناسلی مردانه و سرطان مهبل، با این ویروس ارتباط دارد. حال که این را می دانیم، باید در خصوص پیشگیری و تزریق واکسن این ویروس اقدام جدی ای انجام دهیم.

 

مزایا خرید واکسن گارداسیل 

 

درنهایت، اگرچه HPV به‌طورکلی، خودبه‌خود از بین می‌رود اما برخی از انواع آن می‌توانند به بیماری‌های جدی‌تری مانند سرطان دهانه رحم تبدیل شوند. واکسن HPV می‌تواند از 11 سالگی تا 45 سالگی در برابر این ویروس از افراد محافظت کند و عوارض جانبی آن در موارد نادری مشاهده شده‌اند. اگر در مورد خرید واکسن گارداسیل و مزایا و معایب آن سوالات دیگری دارد لازم است آن را با پزشک مطرح کنید تا بتوانید در این زمینه بهترین تصمیم را بگیرید و از سلامت خود مراقبت بیشتری داشته باشید.

اگر این واکسن را دریافت کرده‌اید و عوارضی را تجربه می‌کنید لازم است با پزشک خود در این مورد صحبت کنید. برخی افراد نگران این موضوع هستند که واکسن HPV ممکن است عوارض جانبی جدی یا تاثیرات طولانی‌مدت مانند تاثیر بر روی باروری داشته باشد. بااین‌حال، مطالعات نشان می‌دهند که این واکسن، ایمن است و نمی‌تواند خطری جدی به همراه داشته باشد. از سوی دیگر، واکسن HPV می‌تواند باعث بهبود قدرت باروری در برخی زنانی شود که به عفونت مقاربتی مبتلا شده‌اند. همچنین، لازم است بدانید این واکسن از برخی سرطان‌های مرتبط با HPV پیشگیری نمی‌کند. به همین دلیل مهم است که تست پاپ اسمیر را هرچند یک وقت بار انجام دهید. علاوه بر این، واکسن HPV از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی دیگر جلوگیری نمی‌کند و به درمان آن‌ها نیز کمکی نمی‌کند؛ بنابراین، لازم است در رابطه جنسی همچنان از کاندوم استفاده کنید.

واکسن HPV به‌طورمعمول برای دختران و پسران 11 یا 12 ساله توصیه می‌شود. اگرچه خرید واکسن گارداسیل را می‌توان از نه‌سالگی نیز تزریق کرد. بهتر است واکسن HPV زمانی برای دختران و پسران تزریق شود که آن‌ها تماس جنسی را شروع نکرده باشند. تحقیقات نشان داده است که دریافت واکسن در سنین کودکی با شروع زودتر فعالیت جنسی ارتباطی ندارد. هنگامی‌که فردی به HPV آلوده شد ممکن است واکسن، آن‌قدرها برای او موثر نباشد یا اصلا تاثیری نداشته باشد. از سوی دیگر، اثربخشی واکسن درصورتی‌که در سنین کم تزریق شود بیشتر است. تعداد دفعات تزریق واکسن برای کودکان زیر 15 سال، دو دوز در فاصله شش ماه است اما برای افراد بالاتر از 15 سال، این واکسن به صورت سه دوز تزریق می‌شود.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، یک عفونت ویروسی است که از طریق تماس پوست به پوست بین افراد منتقل می‌شود. بیش از 100 نوع HPV وجود دارد که بیشتر از 40 مورد آن از طریق تماس جنسی منتقل می‌شود و می‌تواند اندام تناسلی، دهان یا گلو را تحت تاثیر قرار دهد. بر طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، شایع‌ترین راه انتقال hpv از راه رابطه جنسی است. HPV آن‌قدر شایع است که اکثر افرادی که ازنظر جنسی فعال هستند حتی با وجود داشتن شرکای جنسی کم، در برخی مواقع به چند نوع HPV مبتلا می‌شوند. در برخی موارد، عفونت HPV دستگاه تناسلی ممکن است هیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نکند. بااین‌حال، برخی از انواع HPV می‌توانند منجر به ایجاد زگیل‌های تناسلی و حتی سرطان‌های دهانه رحم، مقعد، دهان و گلو شوند. به همین دلیل، دریافت واکسن HPV اهمیت بسیار زیادی دارد. در ادامه با این واکسن بیشتر آشنا می‌شوید.

 

  • mahdi yari